Oma suunnitelma

Tervetuloa tekemään omaa suunnitelmaasi urheilun ja muun elämän yhdistämiseksi! Vaikka urheilu on useimmille urheilijoille se kaikkein tärkein juttu elämässä, on toivottavaa, että elämässä on muutakin sisältöä, esimerkiksi erilaisia sosiaalisia suhteita ja ehkäpä opiskeluakin. Erilaisia elämän osa-alueita on syytä pohtia ja suunnitella, jotta niitä pystyy yhdistämään toisiinsa luontevaksi kokonaisuudeksi. Näin hallinnan tunne omasta elämästä kasvaa ja yleensä silloin urheilukin kulkee ja elämä on muutenkin balanssissa.

Tämän työkalun on tarkoitus auttaa sinua pohtimaan erilaisia elämän osa-alueita ja helpottaa sinua tekemään tulevaisuudensuunnitelmia sekä konkretisoimaan sinulle mitä vaihtoehtoja sinulla on tulevaisuuttasi varten. Olet ehkä pohtinut asiaa jo aiemminkin, nyt on aika saattaa suunnitelmat kirjalliseen muotoon. Työkalu on suunnattu kaikille nuorille urheilijoille lajiin tai asuinpaikkakuntaan katsomatta. Työkalusta on erilaiset versiot yläkouluikäiselle ja toisen asteen opiskelijalle.

Miten etenen?

Suunnittelutyökalussa valitset ensin nykyisin koulutusasteesi. Tämän jälkeen löydät valikosta kahdeksan osiota, jotka kaikki vaikuttavat urheilun ja muun elämän yhdistämiseen. Osioista yksi käsittelee omien unelmiesi esiin tuomista, muut seitsemän osiota sisältävät kunkin otsikon mukaisesti hieman perustietoa käsiteltävästä aiheesta, pohdittavia asioita sekä linkkejä erilaisten tietolähteiden äärelle. Lopuksi tarkoitus on 3-5 jatkettavalla lauseella tiivistää ajatuksesi aihealueen tärkeimmistä pohdinnoistasi.

Osioiden täyttämisen jälkeen pääset visualisoimaan suunnitelmasi aikajanalle. Lopuksi voit tulostaa, tallentaa tai jakaa koosteen jatkettavista lauseista sekä suunnitelmastasi. Näin voit halutessasi jakaa ajatuksesi myös tukijoukkojesi ja valmentajasi kanssa. Työkalun tekninen toteutus ei tue Internet Explorer -selainta, joten suositeltavinta on käyttää muita internet-selaimia.

Esimerkki innokkaan nuoren lukiolaisen Uolevi Uimarin suunnitelmasta tulostettuna pdf:ksi

Esimerkki innokkaan urheiluamislaisen Piia Palloilijan suunnitelmasta tulostettuna pdf:ksi

Esimerkki nuoren yläkoululaisen Johanna Judokan suunnitelmasta tulostettuna pdf:ksi

Nimesi


Valitse ikäluokka

Valitse oma tämänhetkinen koulutusasteesi ja tutustu sen jälkeen alta löytyviin osioihin.

Täydennä osiot

Alta voit lähteä tutustumaan eri osioihin, jotka vaikuttavat urheilun ja muun elämäsi yhdistämiseen. Kun tutustunut osion tarkoitukseen, mieti rauhassa pohdittavia kysymyksiä. Tämän jälkeen tiivistä ajatuksesi sinisessä laatikossa olevien jatkettavien lauseiden avulla.

Suunnitelma

Kun olet käynyt eri osiot läpi, voit lopuksi tehdä itsellesi aikajana-mallisen suunnitelman urheilun ja muun elämän yhdistämiseksi. Paina + merkkiä ja saat lisättyä sitä kautta aikajanaasi aina seuraavan tavoitteen / elämänvaiheen. Voit kirjata laatikon sisään erilaisia tavoitteita itsellesi. Tavoitteet voivat liittyä niin urheiluun, opiskeluun kuin muuhunkin elämään.

+