Asiantuntijatoiminta urheilijoille

Hopeataso

Hopeatasolle kuuluvat automaattisesti kaikki verkostossa mukana olevien urheilupainotteisten oppilaitosten urheilijat. Heitä ovat peruskouluikäisistä alueen liikuntapainotteisten yläkoulujen ja urheiluyläkoulun oppilaat, toisen asteen opiskelijoista Lahden lyseon urheilulinjan opiskelijat, koulutuskeskus Salpauksen opiskelijaurheilijat sekä Pajulahden ja Vierumäen urheiluopistojen lpt- ja monimuotokoulutusohjelmien urheilijakiintiöiden opiskelijat. Hopeatason jäsenillä ei ole vuosimaksua. Hopeatason urheilijoille kuuluvat oppilaitoksen ja PHURA:n yhdessä järjestämät valmennukset, kurssit, luennot, muut urheilun tukitoimet sekä opinto- ja uraohjaus. PHURA kehittää oppilaitosten urheilijoille suunnattua toimintaa yhdessä oppilaitosten edustajien kanssa.

Kultataso

Kultatasolle pitää urheilijan hakeutua erikseen. Kultatasolle ja sitä kautta kattavampien tukipalveluiden piiriin urheilijan pitää hakea erikseen erillisellä kultatason hakulomakkeella. Kultatason urheilijalle tarjotaan valmennuksen ja kaksoisuratuen lisäksi erilaisia harjoittelun tueksi tarkoitettuja asiantuntijatoimintoja, jotka on lueteltu vieressä.

Kultatason jäsenmaksu on 80€ vuodessa. Osa tukitoiminnoista on urheilijoiden käytössä maksuttomasti, osa pienellä omavastuuosuudella. Kultatasolle voivat hakeutua missä tahansa oppilaitoksessa opiskelevat urheilijat tai ei-opiskelevat urheilijat mistä tahansa lajista tai seurasta.

Tavoitteena on vastata opiskelevien, mutta yhtälailla myös opiskelunsa jo päättäneiden urheilijoiden tarpeisiin kokonaisvaltaista valmennusprosessia ajatellen. Valintakriteerit ja hakukaavake löytyvät alta linkeistä.

 

kriteerit kultatasolle
Terveydenhuollolliset edut

 

Olosuhde-edut
  • Lahden kaupungin uimahallit ja Suurhalli
  • Treenaaminen Pajulahdessa tai Vierumäellä
  • Pajulahden palautumiskeskus
  • MOVEO Lahti

 

Valmennuksen tuki
  • Valmennuskonsultaatiota
  • Testaus
Hakukaavake kultatasolle

Platinataso

Parhaat kultatason urheilijat valitaan automaattisesti platinatasolle. Platinatason urheilijat saavat kultatason etuuksien lisäksi lisäetuja. Nämä lisäedut neuvotellaan jokaisen platinatasolaisen ja hänen valmennustiiminsä kanssa erikseen yksilöllisesti. Ideana on tukea ja tehostaa valmennusprosesseja yksilöllisesti tarpeiden mukaan. Platinatasolle ei voi hakea, vaan johtoryhmä nostaa harkintansa varaisesti sinne kultatason urheilijat, joka täyttää kultatason kriteerien lisäksi platinatason kriteerit.

Platinatason kriteerit
  • Urheilija lukeutuu Olympiakomitean nimettyihin tukiurheilijoihin tai opetus- ja kulttuuriministeriön tukiurheilijoihin